Deputații din Platforma DA consideră că actuala majoritate parlamentară nu caută bani pentru a ajuta veteranii, ci motive juridice de a exclude acest ajutor. Este vorba despre proiectul de lege asupra căruia au revenit ieri în plen deputații din Parlament. Documentul prevede polița de asigurare medicală gratuită pentru toți veteranii de război, indiferent de faptul dacă sunt angajați în câmpul muncii sau nu.

Bani cu siguranță s-ar fi găsit pentru că 35 de milioane de lei pe an nu este o sumă atât de mare, când te gândești la jertfa pe care au făcut-o veteranii în 1992, apărând această țară”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă deputatul Chiril Moțpan.

Ieri, deputații au început o nouă ședință a Parlamentului, după ce proiectul de lege care prevede asigurarea medicală pentru veterani, care nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat și au anulat votul anterior pentru proiect. Astfel, parlamentarii vor reexamina Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!