/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Platforma DA: „Actuala majoritate parlamentară nu caută bani pentru a ajuta veteranii, ci motive juridice de a exclude ajutorul”

missing
12 septembrie 2020, ora 12:58

Deputații din Platforma DA consideră că actuala majoritate parlamentară nu caută bani pentru a ajuta veteranii, ci motive juridice de a exclude acest ajutor. Este vorba despre proiectul de lege asupra căruia au revenit ieri în plen deputații din Parlament. Documentul prevede polița de asigurare medicală gratuită pentru toți veteranii de război, indiferent de faptul dacă sunt angajați în câmpul muncii sau nu.

Bani cu siguranță s-ar fi găsit pentru că 35 de milioane de lei pe an nu este o sumă atât de mare, când te gândești la jertfa pe care au făcut-o veteranii în 1992, apărând această țară”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă deputatul Chiril Moțpan.

Ieri, deputații au început o nouă ședință a Parlamentului, după ce proiectul de lege care prevede asigurarea medicală pentru veterani, care nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat și au anulat votul anterior pentru proiect. Astfel, parlamentarii vor reexamina Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram