Sunt din nou manifestații de amploare la Paris, unde protestatarii din mișcarea Vestelor Galbene s-au luat la bătaie cu poliția. Mii de oameni au ieșit în stradă în capitala Franței și în alte orașe mari, nemulțumiți de politica guvernului. Manifestația din Paris a fost presărată și cu ciocniri între protestatari și forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, scrie digi24.ro.

Oamenii legii au arestat 193 de manifestanți, potrivit Le Parisien. Protestatarii au intrat și în sediul postului de televiziune BFM TV, strigând diverse sloganuri.

Începută în toamna lui 2018 ca o formă de protest față de creşterea preţului carburanților, mișcarea Vestelor Galbene a cuprins revendicări tot mai largi, de la creşterea puterii de cumpărare la demisia preşedintelui Emmanuel Macron. Între timp, protestele au scăzut mult în intensitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!