/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ „Pomul vieții” de pe podul de la Telecentru - finalizat. Cum arată acum pictura murală

missing
12 septembrie 2020, ora 06:50

Pictarea „Pomului vieții” pe pereții podului, din sectorul Telecentru al Capitalei, a luat sfârșit. Acolo a început instalarea sistemului de iluminat cu led și a camerelor de supraveghere video. Trecătorii au apreciat pictura, care prezintă simbolurile brandului de țară „Pomul vieții”.

STAND-UP: Cătălin GORIA, REPORTER TV8

„După ce a fost finalizată pictura, acum se instalează becuri led care vor lumina acești pereți pe timp de noapte. Totodată sunt montate și camere de supraveghere.”

Ce montați astăzi?-Becuri, cablu, tot. -Cât mai aveți de lucru, când va fi gata? -Nu vă pot spune.”

O echipă de muncitori se ocupă de sistemul de iluminat, iar alta – de montat camerele de supraveghere.

Simbolurile brandului turistic al Republicii Moldova „Pomul Vieții” atrag atenția trecătorilor. Astfel că, munca muralistului Dmitrii Potapov și a voluntarilor nu a fost zadarnică.

Este ceva frumos, e o schimbare.”

Plăcut, cu animale, cu flori, păsări.”

Nici până acum nu era urât, acum este mult mai interesant așa tip de desene am văzut și la zoo.”

Am încercat să aflăm de la pretorul sectorului Centru cât a costat pictura, iluminatul și camerele de supraveghere, însă acesta ne-a spus să va reveni mai târziu cu detalii. Pictarea podului de la Telecentru a început la sfârșitul lunii iulie. Inițiativa face parte din Campania Națională #NEAMPORNIT, care are scopul de a promova turismul intern și locurile neexplorate din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram