/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Nagacevschi, despre cazul Botnari: „Nu cunosc cazuri în care să nu fi fost pronunțată public decizia finală”

missing
14 septembrie 2020, ora 19:42

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, spune că în toată cariera sa de avocat nu a întâlnit cazuri în care să nu fi fost pronunțată decizia finală public. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” și se referă la cazul fostului șef SIS, Vasile Botnari.

„Pe mine mă interesează fenomenul, nu cazul concret. Cetățenii moldoveni pierd încrederea în justiție atunci când dosarele se examinează în secret. Nu se anunță public unele hotărâri. Mai mult, nu înțeleg de ce victimele nu au fost recunoscute drept părți vătămate în cadrul procesului. Faptul că s-au achitat prejudicii este o formulă de reabilitare să-i spunem așa”, a menționat Nagacevschi.

„Asemenea precedente nu cunosc. Nu cunosc cazuri în care să nu fi fost pronunțată decizia finală public. Aparent, este insuficientă această amendă, dar noi nu cunoaștem dedesubturile acestui proces. Nu cunoaștem ce fost în spatele acestui proces”, a mai declarat ministrul.

În același timp, Nagacevschi s-a eschivat să răspundă la întrebarea de unde o persoană ar avea banii ca să plătească prejudicii în valoare de 125 de mii de euro.

Amintim că, Fostul șef al SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci. De asemenea, Botnari a fost privat și de dreptul de a ocupa o funcție publică în următorii cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram