/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Maia Sandu, despre indexarea pensiilor cu 1,07%: „O majorare care ar ajunge doar pentru trei măști”

missing
15 septembrie 2020, ora 14:04

Idexarea pensiilor cu 1,07% anunțată de Guvern este o umilire la adresa oamenilor, o majorare care, în cel mai bun caz, poate ajunge doar pentru a cumpăra trei măști. Sunt declarații făcute de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

,,În ultimele două săptămâni m-am întâlnit cu oameni din peste 30 de localități din țară și la fiecare întâlnire oamenii m-au întrebat un lucru. Dacă este adevărat că pensia lor va fi indexată cu 1,07 % sau dacă asta e doar o glumă proastă. Oamenii sunt nedumeriți, sunt batjocuriți după ce le-au fost promise majorări de 20 %, apoi 10 la sută, ca într-un final să le dea doar un procent. O majorare de 12 lei pentru pensia minimă sau 19 lei pentru pensia medie. O majorare care le ajunge, în cel mai bun caz, doar pentru trei măști”, a explicat Maia Sandu.

Mai mult, Maia Sandu a declarat că tot ce se întâmplă este din cauza corupției și incopetența celor de la cel mai înalt nivel.

,,Oamenii ne întreabă cum e posibil așa ceva, ne întreabă dacă e legal, ne întreabă de ce se întâmplă asta. Aceasta se întâmplă nu pentru că nu sunt bani, nu este un accident sau o greșeală de calcul. Cauzele pensiilor mici sunt minciuna, incopentența și corupția la cel mai înalt nivel. Umilirea pensionarilor se întâmplă din cauza minciunilor, atunci când un candidat, Igor Dodon, promite majorări semnificative de pensii, fără să-i pese dacă acestea sunt posibile”, a adăugat președintele PAS.

Amintim că, începând cu 1 octombrie curent, toate pensiile vor fi indexate cu 1,07%. Un proiect de hotărâre a fost aprobat de Guvern pe 3 septembrie. Astfel, potrivit hotărârii de Guvern, de la 1 octombrie 2020 cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 1143,57 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram