/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce spun deputații Bolea și Litvinenco despre inaugurarea veceului din Hiliuți de reprezentanților PSRM și PAS

missing
17 septembrie 2020, ora 23:23

Dacă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvincenco consideră ridicolă tăierea panglicii la veceul Gimnaziului din Hiliuți, atunci parlamentarul socialist Vasile Bolea consideră un lucru bun faptul că se creează condiții bune în instituțiile de învățământ. Totuși, ambii consideră acțiunea exagerată.

Regret că primarul a acceptat invitația lui Mâzdrenco, regret că Mâzdrenco a politizat acest eveniment. Este absolut ridicol și mie chiar îmi pare rău și chiar îmi cer scuze. Este penibil ceea ce vedem și eu salut ordinul domnului ministru prin care interzice tuturor demnitarilor de stat, care contrar normelor sanitare… și aici mă refer, în primul rând, la Igor Dodon, care încalcă normele și își face campanie pipăind copiii și punând în pericol sănătatea copiilor. Și eu cred că toți trebuie să fie trași la răspundere”, a declarat deputatul la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Chestiunile acestea cu lenta și celelalte poate sunt ieșite din comun, este exagerat, dar faptul că se crează condiții în școlile și gimnaziile noastre este un lucru bun. Dar părerea mea este că prezența președintelui raionului, primarului, deputatului ales pe circumscriție este una exagerată”, a spus și parlamentarul Bolea.

Astăzi, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru a postat mai multe fotografii de la inaugurarea blocului sanitar din Gimnaziul din satul Hiliuți. Din imaginile postate pe internet, se vede cum președintele socialist al raionului Rîșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și directoarea liceului, apar fără măști de protecție și înghesuiți la ușa veceului tăind o panglică roșie care era ținută de doi copii.

Această acțiune a provocat diverse discuții în societate, inclusiv o adresare la Procuratura Generală și un mesaj dur din partea Avocatului Poporului.

Totodată, ministrul Educației a anunțat că a cerut pedepse contravenționale în legătură cu această acțiune.

Ministrul Educației a cerut pedepse contravenționale pentru inaugurarea veceului în Gimnaziul de la Hiliuți. „Este revoltător”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram