Șapte kilograme de canabis a căror valoare se ridică pe piața neagră la aproape 1,5 milioane de lei au fost depistate de oamenii legii într-un sat din raionul Ialoveni. Platele erau cultivate în condiții de laborator și comercializate de către o grupare criminală. Drogurile erau comercializate la un preț de la 150 până la 200 de lei per gram.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General de Poliție au identificat trei membri ai grupării. Cei trei bărbați sunt originari din municipiul Chișinău și raionul Ialoveni, cu vârste între 26 și 42 de ani, se precizează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Prin urmare, doi reținuți au fost plasați în arest pentru un termen de 30 de zile, iar unul continuă să fie cercetat în stare de libertate. Aceștia riscă închisoare de până la 15 ani.

Liderul grupării este un bărbat de 42 de ani originar din raionul Ialoveni. Acesta avea ca sarcină să găsească și să cumpere soiuri de semințe de canabis, care au prețul de 5 la 10 euro pentru o sămânță pe piața neagră. Ulterior, semințele erau plantate într-o seră ascunsă. După ce plantele atingeau o înălțime de 15–20 centimetri, erau răsădite pe loturi agricole, ca mai apoi să fie îngrijite de către membrii grupării.

Produsul final era prelucrat și depozitat în diferite locuri ascunse improvizate într-o fâșie forestieră aflată în apropiere de domiciliul liderului grupării.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, precum și în locurile de depozitare a drogurilor, au fost depistate și ridicate două arme pneumatice, 70.000 de lei proveniți din vânzarea de droguri, plante de canabis, mai multe pachețele cu muguri de canabis, patru butelii din plastic cu volumul de 20 de litri, în interiorul cărora se aflau muguri de canabis, cu masa totală de aproximativ șapte kilograme.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!