Internauții au inițiat astăzi o petiție, prin care adună semnături în susținerea ministrului Educației, Igor Șarov. Inițiativa vine după ce președintele Igor Dodon a declarat într-o emisiune tv că dacă și-ar dori „mâine ar fi demis ministrul”. Șeful statului a fost nemulțumit de faptul că Igor Șarov l-a criticat pentru că a intrat într-o școală fără masca de protecție și nu a menținut distanța socială față de elevi și profesori.

Am inițiat această petiție de susținere a Ministrului Educației, Culturii și Cercetării, dnului Igor Șarov, reieșind din cele menționate de dnul președinte Igor Dodon. Citat „dacă mi-aș dori, ministrul Igor Șarov poate fi demis chiar mâine!” Reacția vine după ce dnul ministru Igor Șarov a criticat postarea dlui președinte și reportajele video în care șeful statului apare în fotografii lângă copii fiind fără mască.

Acum că niciodată, avem nevoie de astfel de om profesionist în fruntea MECC-ului! Indiferent de culoare politică sau preferințe electorale, ministru Igor Șarov a dat dovadă de verticalitate și a spus lucrurilor pe nume! În toată perioada pandemică întreagă echipă MECC a fost alături de pedagogi, părinți și elevi! O echipă de profesioniști desăvârșiți în frunte cu un Pedagog prin Vocație, un Om de valoare!”, se spune în descrierea petiției.

Tot astăzi, Ministerul Educației a emis un ordin prin care interzice accesul în instituțiile de învățământ a persoanelor străine și organizarea activităților care nu au tangență cu procesul educațional. Totodată, în ordinul Ministerului se menționează că nerespectarea acestui document va duce la tragerea la răspundere a conducătorilor instituțiilor de învățământ.

/DOC/ Ministerul Educației interzice accesul persoanelor străine și școli și organizarea oricăror tip de evenimente

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!