Decizia privind doar sancționarea fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, în dosarul expulzării profesorilor turci a fost discutată astăzi în cadrul unei ședințe, la Procuratura Generală.

„Procurorul General a atenționat asupra necesității selectării atente a materialelor și cauzelor penale ce necesită a fi secretizate, asigurării accesului părților la materiale, modului de desfășurare a urmăririi penale și a cercetărilor judecătorești, și, în special, a condițiilor pronunțării sentințelor pe aceste categorii de dosare”, se arată într-un comunicat.

„Nu este un caz ordinar, nici pentru procurori, nici pentru judecători, deoarece astfel de dosare sunt unicale ca experiență pentru toți actorii implicați în actul de justiție”, a menționat procurorul general, adăugând faptul că sentința de condamnare a fostului director SIS urma a fi pronunțată public în partea ce nu conținea secret de stat.

Precizăm că la ședință au participat conducătorii procuraturilor specializate și a celei municipale, subdiviziuni cu competențe în investigarea dosarelor ce conțin secret de stat.

Amintim că fostul șef al SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci.

La 6 septembrie 2018, șapte cetățeni turci, profesori ai liceului „Orizont”, au fost expulzați din R. Moldova de către Serviciul de Informații și Securitate (atunci când Vasile Botnari era șeful SIS).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!