/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

PG spune că va fi mai atentă la necesitatea secretizării unor cauze penale

missing
18 septembrie 2020, ora 10:01

Decizia privind doar sancționarea fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, în dosarul expulzării profesorilor turci a fost discutată astăzi în cadrul unei ședințe, la Procuratura Generală.

„Procurorul General a atenționat asupra necesității selectării atente a materialelor și cauzelor penale ce necesită a fi secretizate, asigurării accesului părților la materiale, modului de desfășurare a urmăririi penale și a cercetărilor judecătorești, și, în special, a condițiilor pronunțării sentințelor pe aceste categorii de dosare”, se arată într-un comunicat.

„Nu este un caz ordinar, nici pentru procurori, nici pentru judecători, deoarece astfel de dosare sunt unicale ca experiență pentru toți actorii implicați în actul de justiție”, a menționat procurorul general, adăugând faptul că sentința de condamnare a fostului director SIS urma a fi pronunțată public în partea ce nu conținea secret de stat.

Precizăm că la ședință au participat conducătorii procuraturilor specializate și a celei municipale, subdiviziuni cu competențe în investigarea dosarelor ce conțin secret de stat.

Amintim că fostul șef al SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci.

La 6 septembrie 2018, șapte cetățeni turci, profesori ai liceului „Orizont”, au fost expulzați din R. Moldova de către Serviciul de Informații și Securitate (atunci când Vasile Botnari era șeful SIS).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram