Profesoara de la gimnaziul din satul Hiliuți, raionul Râșcani, care s-a arătat deranjată de fastul cu care a fost inaugurat veceul din cadrul instituției, a fost chemată astăzi „la covor” de președintele raionului, Vasile Secrieru. Acesta a prevenit-o pe Nelea Diaconu că gimnaziul nu va mai beneficia de susținere finaciară din bugetul raional, din cauză că dumneaei nu este recunoscătoare, scrie Nord News.

„Mi-a spus să las directoarea să lucreze, de parcă eu pun bețe-n roate cuiva. Probabil, s-a referit la interviul de ieri. Eu doar mi-am expus părerea, într-o țară democratică, unde presa este liberă. Nu am ofensat pe nimeni. a spus că vom rămâne cu stadionul nereparat. Directoarea m-a sunat dis-de-dimineață și m-a anunțat că sunt așteptată în biroul președintelui raionului, asta deși am avut ore. Eu aveam cele mai negre scenarii, mă gândeam că voi ajunge astăzi să discut și cu domnul Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării”, a menționat Nelea Diaconu, profesoara din gimanziul satului Hiliuți.

Contactat de sursa citată, președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru a evitat să răspundă la întrebări, motivând că abia a ieșit dintr-o ședință.

Amintim că ieri imaginile de la inaugurarea toaletei în satul Hiliuți, unde doi copii țineau o panglică, au stârnit un val întreg de critici.

Tot ieri, Nelea Diaconu, profesoară la gimnaziul cu pricina, a declarat pentru NordNews.md că evenimentul a avut loc în timpul orelor. Astfel, a fost perturbat procesul educațional în instituție:

„Nu era cazul să mare tam-tam, mare treabă pentru asta, putea mai altfel să facă, nu școala s-a deschis, s-a deschis doar un veceu, și încă s-au fotografiat toți acolo, dar ce așa mare , de ce nu sa făcut nimic când n-au fost alegeri, nu s-a făcut nimic. Mie îmi era rușine, înseamnă că eu dacă acasă mi-am făcut reparație și mi-am deschis veceu eu trebuie să chem raionul”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!