/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

IGP va face o expertiză pentru a verifica listele de înregistrare prealabilă a alegătorilor, după investigația TV8

missing
22 septembrie 2020, ora 18:03

Inspectoratul General al Poliției a fost sesizat de către Comisia Electorală Centrală pe marginea subiectului legat de listele de înregistrare prealabilă a alegătorilor. Aceasta după ce echipa emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 a realizat o investigație care arată faptul că unele pesoane nu au semnat în listele de moldoveni depuse la CEC potrivit cărora ar intenționa să voteze în Federația Rusă pe 1 noiembrie, la alegerile prezidențiale.

Noi am fost sesizați de către Comisia Electorală Centrală pe faptul bănuielii rezonabile de unele falsificări în liste, noi am dispus deja procedura de constatare a încălcării. Respectiv, o să fie făcută o expertiză tehnico-științifică în care noi o să stabilim dacă într-adevăr s-au admis asemenea încălcări și dacă o să fie depistate încălcări, o să fie pornită o cauză penală în baza articolului 361 prim din Codul penal”, a declarat pentru tv8.md Diana Fetco, ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției.

Articolul 361 se referă la confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligaţii.

Expertiza urmează să fie efectuată de către specialiștii din cadrul Inspectoratului Național de Investigații.

Amintim că acum o săptămână, echipa emisiunii „Cutia Neagră” a publicat o investigație care arată faptul că unele pesoane nu au semnat în listele de moldoveni depuse la CEC potrivit cărora ar intenționa să voteze în Federația Rusă pe 1 noiembrie, la alegerile prezidențiale. Jurnaliștii de investigație au analizat mai multe liste depuse la CEC și au identificat zeci de oameni care de fapt nu se află în Federația Rusă și chiar nu au fost niciodată acolo – nici la muncă, nici în vizită, dar care au semnat că intenționează să voteze pe 1 noiembrie în Rusia. Grav este faptul că în liste sunt persoane care activează în funcții publice, în cadrul autorităților locale conduse de reprezentanți ai Partidului Socialiștilor.

De când a fost lansat procesul de înregistrare prealabilă a moldovenilor din diasporă pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, societatea civilă vorbește despre fraude masive în cazul solicitărilor de deschidere a secțiilor de votare în Federația Rusă și atenționează că socialiștii și Igor Dodon ar pune la cale o schemă pentru falsificarea rezultatelor scrutinului prezidențial.

/INVESTIGAȚIE. VIDEO/ Operațiunea „Votăm în Rusia”: alegători fictivi și activiști socialiști

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram