A fost dat startul „Săptămânii Europeane a Sportului”. Și în acest an, genericul celei mai grandioase mișcări sportive din lume, care reunește milioane de amatori ai unui stil de viață sănătos din peste 40 de țări, va fi #BeActive.

În cadrul evenimentului, până pe 26 septembrie, în orașul Călărași va avea loc Campionatul Republicii Moldova la Sambo. Pe 25 septembrie, la Stăuceni se va desfășura Campionatul Republicii Moldova la Taekwondo WT.

Totodată, în perioada 26-27 septembrie, la Cimișlia va fi organizat Campionatul Republicii Moldova la Orientarea Sportivă, iar pe 26 septembrie, pe traseul Băcioi se va desfășura Cursa de Ciclism, iar pe Stadionul Dinamo, Cursa de alergări „Cross”. În parcul Valea Trandafirilor, pe 27 septembrie, va avea loc Cursa pe rolle și acrobații „Parkour”, iar pe traseul Schinoasa Cursa de motociclism „Motocross”.

Ministerul Educației anunță că în acest an, din cauza pandemiei virusului COVID-19, evenimentele vor fi organizate cu un număr limitat de persoane.

,,Săptămâna Europeană a Sportului” este un program al Uniunii Europene, care a demarcat în 2015 având ca scop promovarea sportului şi activităţii fizice şi se adresează tuturor cetăţenilor, indiferent de vârstă, mediul social sau nivelul de pregătire fizică.

În Republica Moldova, „Săptămâna Europeană a Sportului„ se desfășoară din 2018.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!