După ce luni, în timpul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Dorin Chirtoacă a declarat că ar cheltui 2-3 mii de lei pe lună, astăzi politicianul a vorbit despre această situație într-un live organizat pe pagina sa de Facebook, în cadrul căruia a făcut calculele pentru luna septembrie, iar suma totală s-a ridicat la 10 200 de lei. Chirtoacă a specificat că suma menționată în cadrul emisiunii se referea doar la alimente, iar cuvintele i-au fost denaturate.

„De câteva zile în presă se discută, chiar în bătaie de joc, despre faptul că aș trăi cu 3000 de lei pe lună, adică se dorește să-mi fie lipită eticheta lipsită de credibilitate. Trebuie să ținem cont că foarte multă lume din Republica Moldova are venituri chiar mai mici de 3 mii de lei”, a menționat Chirtoacă în timpul live-ului.

„Vedeți că aici pe masă sunt cecuri și facturi, am obiceiul să nu le arunc niciodată, Astfel, sunt impus să fac calcule matematice ca să demonstrez că am dreptate. Cuvintele mi-au fost denaturate în presă. Când am vorbit despre suma cheltuită, m-am referit strict la cheltuielile curente și facturile. Pe lângă asta, au mai fost discuții despre benzină, am menționat că este un card corporativ. În mod normal nimeni nu face asta și cred că nu i se cere cuiva să facă asta, dar situația mă impune”, a continuat liderul Partidului Liberal.

„Suma de 3000 mii de lei se referă strict la produsele alimentare. Pentru facturi am cheltuit 400 de lei, pe timp de vară. Pe benzină cheltui în jur de 2000 de lei pe lună. Astfel, la ziua de 23 septembrie cheltuielile se ridică la 10.200 de lei, dintre care 5400 sunt cheltuieli pe care le am lunar, iar celelalte cheltuieli sunt ocazionale, pentru reparație în cazul de față. În mod normal sinceritatea trebuiește apreciată”, a conchis Chirtoacă.

Mai mult, politicianul a făcut publice cecurile pentru luna septembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!