/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Jurnalista TV8, Natalia Ghețu, nominalizată la Premiul Național de Etică și Deontologie Jurnalistică 2020

missing
23 septembrie 2020, ora 09:17

Jurnalista TV8, Natalia Ghețu, a fost nominalizată la Premiul Național de Etică și Deontologie Jurnalistică, ediția 2020, alături de alți nouă jurnaliști și 11 redacții. Doritorii de a susține pe colega noastră îi pot oferi un vot pe platforma online Mediaforum.md.

Natalia Ghețu este realizatoarea emisiunii „Întreabă Ghețu” care este difuzată săptămâna la postul nostru de televiziune. În fiecare ediții a talk-showului sunt listate și discutate cele mai importante evenimente din realitatea cotidiană.

Pentru ea este o onoare să participe la acest concurs, „dar și o motivare să-mi fac în continuare munca corect, respectând adevarul și dreptatea”.

Potrivit regulamentului concursului, până pe 31 octombrie 2020, candidații vor fi evaluați de către public prin intermediul platformei online MediaForum.md. Astfel, vizitatorii platformei pot acorda de pe un singur cont în rețelele de socializare cel mult 10 puncte pe săptămână pentru cel mult patru instituții media candidate, după algoritmul 4 – 3 – 2 – 1.

În aceeași perioadă, candidații vor fi evaluați și de către membrii Grupului de experți și de către membrii Consiliului de Presă, care vor acorda fiecărui candidat până la 10 puncte, în funcție de aprecierea calității jurnalismului și respectării normelor deontologice jurnalistice și aplicând criteriile stabilite în Regulamentul concursului.

La ultima etapă a concursului, va fi totalizat punctajul cumulativ al candidaților, în care 25% îl va constitui votul public, iar 75% – votul experților și al membrilor Consiliului de Presă. Decizia finală va fi luată de membrii Consiliului de Presă care nu sunt în conflict de interese în raport cu candidații, iar Premiul va fi înmânat în cadrul Forumului Mass-Media 2020 care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie 2020.

În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că în acest an instituţiile mass-media și jurnaliștii candidați nu merită Premiul.

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă în anul 2015, pentru promovarea jurnalismului etic și recunoașterea meritelor profesioniștilor media în acest domeniu, iar câştigătorul este desemnat anual în rezultatul unui concurs cu participarea consumatorilor de produse mass-media, a experţilor şi a membrilor Consiliului de Presă.

În 2019, postul de televiziune TV8 a câștigat Premiului Național de Etică şi Deontologie jurnalistică.

/VIDEO/ TV8, premiat pentru etică și deontologie, la Forumul Media 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram