/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Igor Popa: „Plahotniuc este cercetat pentru spălare de bani în SUA”. Reacția avocatului fostului lider PD

missing
24 septembrie 2020, ora 10:30

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, este cercetat pentru spălare de bani în Statele Unite ale Americii. Declarația a fost făcută de către avocatul Igor Popa în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. De cealaltă parte, apărătorul lui Vlad Plahotniuc califică drept nefondate declarațiile avocatului Igor Popa și susține că fostul lider PD nu este cercetat în SUA.

Igor Popa, fostul avocat a lui Vlad Filat:Plahotniuc este un individ care cercetat pentru spălare de bani în SUA. Eu fac dintr-o asociație de avocați puternică la nivel mondial. Colegii de la New York sunt cunoscuți cu acest caz. Dna Jennifer Olis gestionează cazul lui Plahotniuc pentru spălare de bani, investigațiile sunt în toi”.

De cealaltă parte, avocatul fostului lider PD califică drept nefondate declarațiile și susține că acestea au scopul de a denegra imaginea lui Plahotniuc pentru că, potrivit lui, Vladimir Plahotniuc nu este cercetat în SUA.

Lucian Rogac, avocatul lui Vlad Plahotniuc:Referitor la acuzațiile făcute de către fostul avocat a  lui Vlad Filat le consider drept niște aberații. Vladimir Plahotniuc nu este cercetat în SUA. În general, întregul discurs al avocatului Igor Popa îl consider drept unul care să denegreze imaginea lui Vladimir Plahotniuc și a alotr persoane menționate. Prin declarațiile făcute, acesta încalcă flagrant legea și principiile avocaturiii care indică expres că avocatul nu are dreptul să divulge informațiile confidențiale fără acordul clientului și obligația dată nu este limitată în timp. Este ceva grav ce comunică el. Astfel de expresii poate să le lanseze orice persoană, dar trebuie aduse dovezi concrete”.

Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională de autoritățile de la Chișinău. În prezent, acesta s-ar afla în SUA, la Miami. Anterior, și autoritățile ruse au emis mandat de arest pe numele fostului lider al PD, Vladimir Plahotniuc, care a fugit din Republica Moldova, după ce democrații au cedat puterea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram