Igor Dodon refuză să meargă la dezbateri electorale, întrucât ar putea fi luat la întrebări și obligat să răspundă ce a făcut în cei patru ani de președinție. De această părere este analistul politic Igor Boțan, invitatul emisiunii Politica Nataliei Morari, de la TV8.

„Igor Dodon a făcut investiții masive în aceste alegeri. Circa 50 de milioane, luați în calcul doar cadourile pentru pensionari de 900 de lei, astea sunt investiții masive. Imaginați-vă Dodon merge în dezbateri electorale, unde toată lumea îl întreabă ce a făcut timp de patru ani de zile. De aceea el preferă să meargă în teritoriu, să se întâlnească cu oamneii și să-i întrebe dacă au primit cei 900 de lei”, a menționat Igor Boțan.

În același timp, analistul Ciurea Cornel este de părere că șeful statului nici nu are nevoie să meargă în primul tur în dezbateri electorale, deoarece este avantajat.

„În primul tur Igor Dodon nu are nevoie să participe la dezbateri electorale, dar în turul doi va fi nevoie de prezența lui, pentru că oamenii vor aștepta un discurs fața în față cu contracandidatul său. Mai ales dacă decalajul nu va fi suficient de mare, atunci acesta va trebui să participe”, a declarat Cornel Ciurea.

„Până la urmă contează mobilizarea în turul doi a dreptei, oricum ea este dezavantajată. În primul tur, candidatul de dreapta probabil va pierde. Și înceste condiții apare întrebarea dacă va exista o mobilizare similară celei din 2016. Deocamdată pronosticul este sumbru pentru candidatul de dreapta, nu există un asemenea potențial de mobilizare astăzi”, a mai adăugat Ciurea.

De asemenea, analiștii cred că aceste alegeri pot fi destul de imprevizibile și din cauza coronavirusului.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!