/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO FOTO/ Cât a costat vacanța președintelui Dodon la un sanatoriu din Moscova. Usatîi s-a dat drept Nichiforciuc și a sunat la clinică

missing
24 septembrie 2020, ora 17:18

Candidatului Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi, s-a dat drept deputatul Eugeniu Nichiforciuc, ca să afle cât a cheltuit președintele Igor Dodon pentru vacanța de la sfârșitul lunii august, la un sanatoriu din Moscova unde a fost împreună cu soția sa Galina Dodon. Potrivit lui Usatîi, sejurul președintelui Dodon a costat 100 de mii de lei.

Într-un live pe Facebook, Renato Usatîi a sunat la sanatoriul respectiv, prezentându-se drept Eugeniu Nichigorciuc și menționând că vrea să facă o rezervare similară ca și a președintelui Igor Dodon. Potrivit angajatei clinicii, odihna președintelui Igor Dodon a costat 440 de mii de ruble.

Renato Usatîi, canidat Partidul Nostru:Toți ați văzut cum în august președintele Dodon posta fotografii în care apărea făcând sport, într-un sănătoriu din suburbia Moscovei. Tot acolo a fost filmată și emisiunea „Președintele Răspunde”. El a fost la o clinică de detox austriacă. Salariul lui Dodon este de 19 mii de lei, dar pentru acest hotel de cinci stele el a plătit mai multe de 100 de mii de lei. Salariu pentru o lună el l-a achitat pentru o noapte în acel hotel. Domnule Dodon, ieșiți în public și aratați cecurile la această vacanță de lux”.

Usatîi susține că este vorba de o clinică austriacă dintr-o suburbie a Moscovei, renumită în rândul oamenilor de afaceri din Rusia. Potrivit politicianului, clinica dispune de un hotel de cinci stele și de sală de conferințe.

Contactată de TV8, Carmena Sterpu, purtătoarea de cuvânt al președintelui a menționat că nu comentează aceste declarații.

Astfel, potrivit lui Renato Usatîi, sanatoriul unde președintele Dodon a mers în vacanță împreună cu soția sa se numește „Verba Mayr”. Potrivit site-ului de căutări google.com, astfel arată sanatoriul „Verba Mayr”.

La sfârșitul lunii august, șeful statului a publicat un filmuleț în care apărea alături de Galina Dodon și a menționat că se afla la un sanatoriu dintr-o suburbie a Moscovei.

Renato Usatîi a fost înregistrat, duminică 13 septembrie, de Comisia Electorală Centrală drept candidat al Partidului Nostru pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram