De râs și de plâns! Un drum proaspăt reparat din satul Mărinești din raionul Sângerei a devenit motiv de nemulțumire printre localnici. Oamenii sunt revoltați că drumul a fost îngustat, iar din această cauză pe el cu greu încap două mașini. Incidentele nu s-au lăsat mult așteptate. Un automobil a rămas blocat după ce a ieșit de pe carosabil. De partea cealaltă, primarul localității spune că este la curent cu nemulțumirile sătenilor și că lucrările nu s-au încheiat încă.

„Uitați-vă drumul cât e de îngust aici, încât două mașini cu greu încap.”

„Ea a recunoscut.Acum aduce pământ și pune pământ acolo.”

Acest caz a fost sesizat un grup de localnici din satul Mărinești. Drumul îngust și ridicat a trezit indignarea localnicilor care spun că inițial, primarul planifica ca acest drum să fie mai lat, dar în ultimul moment s-ar fi răzgândit. Ca să lățească puțin porțiunea, a început să fie adus pământ.

„-Mulțumim primăriței!”

Muncitorii continuă să repare drumul, însă până când acesta va fi bun, oamenii își distrug  și nervii și mașinile. Așa s-a întâmplat și în cazul acestui bărbat care, încercând să iasă de pe drumul reparat, a dat de partea acoperită cu pietriș. Surpriză …  și-a blocat vehiculul în porțiunea acoperită cu pietre.

„-Dar cum în toată ziua ai să intri,Silvilca? – Păi o să niveleze… ”

Problemele localnicilor nu se opresc aici. Fiind mult prea ridicat drumul, acesta nu permite autoturismelor să cotească așa cum ar fi firesc să se întâmple.  Mașinile se blochează. Dovada e această femeie  care a dat să  treacă cu mașina de pe drum în  curtea propriei locuințe. O misiune imposibilă, deocamdată. Contactat telefonic, primarul localității, Galina Guțu, ne-a declarat că drumul este încă în proces de reparație, iar lucrările fac parte din proiectul DRUMURI BUNE 3 și a fost alocat 1,3 milioane de lei. Referitor la nemulțumirile localnicilor, femeia ne-a asigurat că lățimea drumului va fi de aproximativ 4 metri și jumătate.

GALINA GUȚU, PRIMAR SATUL MĂRINEȘTI: Cum pe calitatea drumului, dacă drumul abia s-a turnat, s-a pus asfaltul, e nevoie de vreo două zile sa se facă. Antreprenorul a fost la fata locului. Le-a lămurit că nu este încă gata.”

În cât timp se vor încheia lucrările, nu se cunoaște deocamdată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!