/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/VIDEO/ Un drum proaspăt reparat a devenit motiv de supărare pentru localnicii din Mărinești

24 septembrie 2020, ora 20:50

De râs și de plâns! Un drum proaspăt reparat din satul Mărinești din raionul Sângerei a devenit motiv de nemulțumire printre localnici. Oamenii sunt revoltați că drumul a fost îngustat, iar din această cauză pe el cu greu încap două mașini. Incidentele nu s-au lăsat mult așteptate. Un automobil a rămas blocat după ce a ieșit de pe carosabil. De partea cealaltă, primarul localității spune că este la curent cu nemulțumirile sătenilor și că lucrările nu s-au încheiat încă.

„Uitați-vă drumul cât e de îngust aici, încât două mașini cu greu încap.”

„Ea a recunoscut.Acum aduce pământ și pune pământ acolo.”

Acest caz a fost sesizat un grup de localnici din satul Mărinești. Drumul îngust și ridicat a trezit indignarea localnicilor care spun că inițial, primarul planifica ca acest drum să fie mai lat, dar în ultimul moment s-ar fi răzgândit. Ca să lățească puțin porțiunea, a început să fie adus pământ.

„-Mulțumim primăriței!”

Muncitorii continuă să repare drumul, însă până când acesta va fi bun, oamenii își distrug  și nervii și mașinile. Așa s-a întâmplat și în cazul acestui bărbat care, încercând să iasă de pe drumul reparat, a dat de partea acoperită cu pietriș. Surpriză …  și-a blocat vehiculul în porțiunea acoperită cu pietre.

„-Dar cum în toată ziua ai să intri,Silvilca? – Păi o să niveleze… ”

Problemele localnicilor nu se opresc aici. Fiind mult prea ridicat drumul, acesta nu permite autoturismelor să cotească așa cum ar fi firesc să se întâmple.  Mașinile se blochează. Dovada e această femeie  care a dat să  treacă cu mașina de pe drum în  curtea propriei locuințe. O misiune imposibilă, deocamdată. Contactat telefonic, primarul localității, Galina Guțu, ne-a declarat că drumul este încă în proces de reparație, iar lucrările fac parte din proiectul DRUMURI BUNE 3 și a fost alocat 1,3 milioane de lei. Referitor la nemulțumirile localnicilor, femeia ne-a asigurat că lățimea drumului va fi de aproximativ 4 metri și jumătate.

GALINA GUȚU, PRIMAR SATUL MĂRINEȘTI: Cum pe calitatea drumului, dacă drumul abia s-a turnat, s-a pus asfaltul, e nevoie de vreo două zile sa se facă. Antreprenorul a fost la fata locului. Le-a lămurit că nu este încă gata.”

În cât timp se vor încheia lucrările, nu se cunoaște deocamdată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram