/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

„Să-l ia de urechiușe...”. Vlad Filat cere de la Procuratura Generală audierea lui Igor Popa

missing
25 septembrie 2020, ora 14:07

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat cere de la Procuratura Generală (PG) audierea lui ex-avocatului său Igor Popa. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, vineri, 25 septembrie. 

Vlad Filat: „Fac apel public la PG să se autosesizeze pe marginea declarațiilor mincinoase făcute de Igor Popa. Să-l ia de urechiușele operate recent și să-l audieze. Luni voi depunere o plângere la PG prin care voi solicita audierea lui Igor Popa pentru a prezenta probe asupra afirmațiilor făcute. Sunt la dispoziția instituțiilor abilitate zi și noapte pentru a clarifica situația. Tot luni voi depune plângere la Uniunea Avocaților pentru ca să examineze în conformitate cu legea și Codului de Conduită a avocatului acțiunile pe care le-a întreprins dânsul. În același rând, voi depune un demers la PG să mi se ofere răspuns dacă am depus vreodată vreun denunț împotriva cuiva. Un demers paralel voi depune și ce ține de domnul Stati, este un om pe care îl respect foarte mult și niciodată nu aș fi făcut ceva împotriva lui. În același rând voi depune plângere penală împotriva lui Igor Popa privind divulgarea secretului corespondenței în exercitarea atribuțiilor funcționale în baza articolului 178. Voi depune demersurile către instituția abilitată pentru a da calificarea juridică și a întreprinde măsurile care se impun în legătură cu activitatea detectivilor care știu totul despre mine și posibil alți oameni”.

Menționăm că liderul PLDM, Vlad Filat, neagă toate acuzațiile aduse de fostul său avocat Igor Popa și spune că toate aceste lucruri se întâmplă deoarece politicanul ar fi decis să revină în politică. Vlad Filat a spus că pentru prima dată s-a întâlnit cu Igor Popa în 2013, la ziua de naștere a lui Iurie Leancă, iar după aceea nu au mai discutat timp de câțiva ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram