/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Vlad Filat, despre acuzațiile lui Igor Popa: „Sper că Uniunea Avocaților va lua decizia corectă în asemenea situație”

missing
25 septembrie 2020, ora 13:50

Liderul PLDM, Vlad Filat, neagă toate acuzațiile aduse de fostul său avocat Igor Popa și spune că toate aceste lucruri se întâmplă deoarece politicanul ar fi decis să revină în politică. 

„Eu merg în politică determinat cât îmi va permite sănătatea și voi avea susținerea PLDM. Momentul pentru aceste atacuri nu este unul întâmplător și are tangență direct cu implicarea în politică. Pentru că am desemnat un candidat la prezedențiale, că avem acțiuni bine determinate și organizate în teritorii”, a declarat Vlad Filat.

De asemenea, Filat a spus că Igor Popa a fost și este instrument destul de suficient a lui Plahotniuc, iar acum ei se conduc după strategia bine cunoscută: „atunci când tu nu poți crește, îi cobori pe ceilalți”.

„Cele declarate și modul în care au fost spuse de Igor Popa nu face decât să confirme ceea ce am declarat în ultima perioadă. În așa numitul proces, eu nu am avut apărare. Vreau să fie înțeles, că ceea ce s-a întâmplat nu mă vizează doar pe mine, este vorba despre crearea unui precedent extrem de periculos. Acest lucru vizează profesia de avocat, care au un cod de etică și care trebuie să fie respectat.  Confidențialitatea este un element foarte important. Așa ceva în practica națională și internațională nu s-a mai întâmplat. Sper că Uniunea Avocaților va lua decizia corectă în asemenea situație”, a mai spus politicianul.

În același timp, Filat a spus că pentru prima dată s-a întâlnit cu Igor Popa în 2013, la ziua de naștere a lui Iurie Leancă, iar după aceea nu au mai discutat timp de câțiva ani.

Mai mult, liderul PLDM a comentat și despre regimul preferențial pe care l-a avut în îchisoare: „Daca aș fi avut un regim preferențial, toți ar fi cunoscut despre acest fapt. În acest sens o să înaintăm un demers Ministerului Justiției”.

Reacția președintelui Comisiei de Etică a Uniunii Avocaților, după ce ex-avocatul lui Filat a făcut dezvăluiri publice

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram