/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Reacția PSRM, după acuzațiile aduse de Sandu, Usatîi, Chirtoacă, Țîcu și Deliu privind fraudarea alegerilor prezidențiale

missing
26 septembrie 2020, ora 14:29

Partidul Socialiștilor (PSRM) a venit cu o reacție după ce cinci politicieni care aspiră la funcția de președinte al Republicii Moldova Maia Sandu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu și Tudor Deliu au transmis o scrisoare comunității internaționale în care și-au exprimat îngrijorarea și au sesizat partenerii externi asupra tentativelor de fraudare a alegerilor din 1 noiembrie de către PSRM.

„Isteria candidaților proeuropeni trădează panica lor în legătură cu faptul că știu că vor pierde alegerile prezidențiale. Falsificarea alegerilor nu poate nicidecum avea loc, cu atât mai mult la secțiile de votare în Rusia, unde vor fi deschise doar 17, comparativ cu 30 doar în Italia. Numărul total al secțiilor de votare în occident, comparativ cu cel din Rusia, este de câteva ori mai mare. Cât privește votul cetățenilor moldoveni din regiunea transnistreană, regiunea rămâne închisă pentru deplasări până la 1 decembrie. PSRM îndeamnă toți participanții la procesul electoral să meargă la întâlniri cu cetățenii, să le explice programul lor electoral, cum văd ei dezvoltarea țării și soluționarea problemelor cetățenilor. În același timp, îndemnăm observatorii internaționali să atragă atenție la argumente, nu la acuzațiile isterice și false ale celor care s-au împăcat deja cu ideea eșecului la alegeri”, au comunicat reprezentanții partidului.

/DOC/ Sandu, Usatîi, Chirtoacă, Țîcu și Deliu – îngrijorați de posibila fraudare a alegerilor. Au transmis o scrisoare comunității internaționale

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram