Partidul Socialiștilor (PSRM) a venit cu o reacție după ce cinci politicieni care aspiră la funcția de președinte al Republicii Moldova Maia Sandu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu și Tudor Deliu au transmis o scrisoare comunității internaționale în care și-au exprimat îngrijorarea și au sesizat partenerii externi asupra tentativelor de fraudare a alegerilor din 1 noiembrie de către PSRM.

„Isteria candidaților proeuropeni trădează panica lor în legătură cu faptul că știu că vor pierde alegerile prezidențiale. Falsificarea alegerilor nu poate nicidecum avea loc, cu atât mai mult la secțiile de votare în Rusia, unde vor fi deschise doar 17, comparativ cu 30 doar în Italia. Numărul total al secțiilor de votare în occident, comparativ cu cel din Rusia, este de câteva ori mai mare. Cât privește votul cetățenilor moldoveni din regiunea transnistreană, regiunea rămâne închisă pentru deplasări până la 1 decembrie. PSRM îndeamnă toți participanții la procesul electoral să meargă la întâlniri cu cetățenii, să le explice programul lor electoral, cum văd ei dezvoltarea țării și soluționarea problemelor cetățenilor. În același timp, îndemnăm observatorii internaționali să atragă atenție la argumente, nu la acuzațiile isterice și false ale celor care s-au împăcat deja cu ideea eșecului la alegeri”, au comunicat reprezentanții partidului.

/DOC/ Sandu, Usatîi, Chirtoacă, Țîcu și Deliu – îngrijorați de posibila fraudare a alegerilor. Au transmis o scrisoare comunității internaționale

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!