/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Reniță a contestat odronanța de refuz a urmării penale pe cazul „kuliok”: „Dodon, Plahotniuc și Iaralov, la judecătoria Ciocana”

28 septembrie 2020, ora 10:00

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, susține că a contestat odronanța de refuz  a urmării penale pe cazul „kuliok” și s-a adresat în instanța de judecată pentru anularea deciziei. Deputatul anunță că Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov sunt citați la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana pe data de 5 octombrie.

„Dodon, Plahotniuc și Iaralov la judecătoria Ciocana. După ce Procuratura Anticorupție (la indicația Procuraturii Generale!) a emis Ordonanța de refuz a urmăririi penale în cazul faimosului “kuliok/sacoșa” a trebuit să mă adresez instanței de judecată pentru anularea deciziei respective. Astfel, “oaspeții de onoare” de la judecătoria Ciocana de pe 05.10.2020, ora 10:00, vor fi protagoniștii sacoșei mult prea buclucașe – Igor Nicolae(vici) DODON, Vladimir Gheorghe(vici) PLAHOTNIUC și Serghei IARALOV (în anexe rog să vedeți citația judecătoriei Ciocana, poza cu protagoniștii “kuliokului”, inclusiv cea cu îngrijoratul beneficiar-kuliokar, Igari Nikalaici)”, se arată în mesajul postat de Reniță pe Facebook.

Procuratura Anticorupție a clasat procesul penal pornit în baza imaginilor cu șeful statului, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov din motivul că faptele persoanelor vizate nu întrunesc elementele infracțiunii. Concluzia se regăsește în ordonanța din 19 iunie a procurorului Victor Cazacu.

Procurorul spune că în cadrul procesului s-a examinat comiterea coruperii active sau pasive de către persoanele vizate, însă în baza examinării înregistrările video de pe stik, inclusiv plasate în spațiul public, nu au fost reținute probe directe sau indirecte, în favoarea constatării prezenței bănuielii rezonabile despre săvârșirea faptelor de corupere activă sau pasivă, ori, tematica discuțiilor este vagă, neclară, mai mult, conținutul sacoșei nu este posibil a fi stabilit, (ori anume acesta reprezintă obiectul infracțiunii ca element constituitiv obligatoriu), iar datele din înregistrări nu pot fi verificate sau confirmate prin efectuarea altor acțiuni de urmărire penală, se spune în ordonanța procurorului Cazacu.

Citeșe și Dodon, Plahotniuc și Iaralov, audiați în cadrul procesului penal inițiat pentru finanțarea ilegală a PSRM

Citește și Proces penal pentru verificarea imaginilor cu „kuliocul” transmis lui Dodon

Citește și: Procuratura a pornit un proces penal în privința finanțării PSRM, în baza înregistrărilor video cu Dodon și Plahotniuc

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram