380 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirusul de tip nou au fost înregistrate școlile și grădinițele din Capitală, de la începutul noului an de studii. Anunțul a fost făcut de către șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău, luni, 28 septembrie. 

Din numărul total de cazuri, 166 au fost înregistrate în rândul copiilor, iar 214, în rândul angajaților. „Observăm tendința de creștere a îmbolnăvirilor la copii urmare a începerii noului an de studii”, a spus e șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

În acest context, Tatiana Bucearschi, a dat asigurări că instituțiile municipale sunt dotate cu echipamentele și mijloacele de protecție necesare și că sunt destule medicamente pentru tratamentul tuturor pacienților.

14 pacienți infectați cu noul coronavirus sunt conectați la aparate de respirație asistată în spitalele din municipiul Chișinău. Alți 208 se află în stare gravă. În total, în Capitală, 712 persoane sunt internate în secțiile COVID-19.

Din numărul acestora, 662 de pacienți au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar 50 reprezintă cazuri suspecte. De asemenea, 387 persoane sunt în stare medie, iar 67 – stare ușoară.

Coronavirus: Starea pacienților internați în spitalele din Chișinău. 14 sunt conectați la aparate de respirație asistată

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!