„Este relaxat”. Asta a declarat avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rogac despre clientul său, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, după ce Procuratura Generală (PG) a confirmat că Plahotniuc se află în Turcia și a cerut extrădarea acestuia.

Avocatul nu a putut să confirme dar nici să infirme că Plahotniuc se află pe teritoriul Turciei. El spune că a dicutat cu clientul său astăzi. „I-am comunicat informația apărută în presă. El a aflat-o de la mine. El a fost mirat. Urmează să așteptăm rezultatul solicitării date de la autoritățile din Turcia, dacă este legitimă, dacă este oportună executarea acesteia”, a declarat Lucian Rogac.

Apărătorul a declarat că a înaintat la PG o sesizare în care a solicitat să i se confirme că a fost deja transmisă în Turcia cererea de extrădare. Tot el a spus că Plahotniuc va fi gata să colaboreze cu organele din Turcia în cazul în care va fi pornit procesul de extrădare.

Avocatul a mai spus că în cazul în care o să fie solicitată poziția lui Vladimir Plahotniuc sau a unui apărător o să fie necesară angajarea unor apărători în Turcia.

Deputat PAS: Aflarea lui Plahotniuc în Turcia reduce șansele de extrădare în R. Moldova

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!