Fracțiunea Pro Moldova a avenit cu o inițiativă legislativă care prevede că persoanele care suportă o formă ușoară de COVID-19 și care se tratează la domiciliu să beneficieze de compensații din partea statului ce ar acoperi cheltuielile pe care le suportă pentru medicamente, efectuarea testului sau fluorografia.

Anunțul a fost făcut miercuri, 30 septembrie, de către liderul fracțiunii, deputatul Pro Moldova Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă la Parlament.

„Situația pandemică pe zi ce trece este tot mai gravă și mai gravă. Cei care se tratează acasă trebuie să suporte singuri aceste cheltuieli, pe când tratamentul celor care se tratează la spital este asigurat de stat. În bugetul fondului de asigurări obligatorii medicale sunt bani care nu au fost cheltuiți”, a declarat Andrian Candu.

Deputatul a spus că proiectul de lege deja a fost înregistrat în Parlament, iar aleșii poporului vor solicita ca acesta să fie inclus în ordinea de zi și să fie aprobat.

 

Menționăm că patru deputați Pro Moldova au fost diagnosticați cu COVID-19. Este vorba despre Oleg Sîrbu, Ruxanda Glavan, Corneliu Padnevici și Ghenadie Verdeș. Primii doi se tratează la domiciliu.

Amintim că mai multe persoane care susțin că s-au vindecat de COVID la domiciliu spun că tratamentul pe care l-au administrat i-a costat între 400 și două mii de lei. Asta deși protocolul elaborat de Minsiterul Sănătății prevede că în cazul tratamentului la domiciliu din medicamente se administrează doar cele care ajută la reducerea febrei precum Paracetamol, care poate fi găsit în farmacii cu până la 50 de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!