/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Igor Dodon, despre extrădararea lui Vladimir Plahotniuc din Turcia: „Toți vor da socoteală”

missing
01 octombrie 2020, ora 08:00

Președintele Igor Dodon susține că Procuratura Generală și Ministerul Afacerilor Interne dețin toate informațiile despre deplasările fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în România și Turcia. Potrivit șefului statului, în ultima săptămână, mai muți deputați care au făcut parte din PD au zburat în Turcia pentru a se întâlni cu Plahotniuc. Declațiile au fost făcute, miercuri, 30 septembrie, de către președintele Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV.

Igor Dodon, președinte:De justiție nu poți să fugi mult timp. Nimeni nu se va putea ascunde de justiția moldovenească. Nu te poți ascunde nicăieri, nici în SUA, nici în altă parte. Ori mai devreme ori mai târziu toți care au încălcat legea vor da socoteală în fața justiției. Noi știam că pe 7 septembrie a fost în România, iar pe 10 septembrie a ieșit din România. Noi știm și că mai mulți deputați care au făcut parte din PD au zburat în Turcia. Procuratura Generală a știut”.

Anterior, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a anunțat că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA, s-a aflat timp de câteva zile în România, după care s-a deplasat în Turcia.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat marți, 29 septembrie, cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

 

/VIDEO/ Usatîi spune că Plahotniuc și-a cumpărat un bilet spre Cipru. „Verific dacă a fost în avion”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram