/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/Raport/ Câți vârstnici sunt în Republica Moldova și cât de activi economic sunt

missing
01 octombrie 2020, ora 10:09

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Vârsticinilor. Cu această ocazie, Biroul Național de Statistică a lansat un raport care arată că în Republica Moldova, la începutul lui 2020, locuiau 574,9 mii de persoane în vârstă de 60 ani şi peste, ceea ce constituie 21,8% din numărul total al populației.

Din numărul total al vârstnicilor, circa 60% erau femei, fiecare a treia persoană era între 60-64 ani, iar 10,9% constituiau persoanele care au depășit vârsta de 80 ani.

În anul 2019 circa 703 milioane de persoane de pe globul pământesc aveau vârsta de 65 ani și peste. Ponderea acestor persoane în total populație s-a majorat de la 6% în anul 1990 până la 9% în anul 2019, iar până în anul 2050 se estimează că aceasta va crește până la 16%2.

Raportul Biroului Național de Statistică arată că persoanele vârstnice din Republica Moldova continuă să fie active economic:

Foto: captură BNS

Precizăm că în februarie 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite a consacrat ziua de 1 octombrie ca zi internaţională a persoanelor în vârstă.

Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate este marcată în fiecare cu scopul de promovare a drepturilor persoanelor în etate, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram