Știai că în Tesla Model 3 şi Model Y există o cameră (nu un senzor, ci chiar o cameră video) care se uită spre şofer? Electromobilele lui Elon Musk se numără printre primele automobile care dispun de aşa ceva, iar în deceniul în care intrăm se vor găsi pe tot mai multe modele ale mărcilor auto populare de pe glob.

Dar care este scopul montării acestora şi ce urmăresc ele de fapt? Tesla nu intră în detalii pentru ca să răspundă la o asemenea întrebare, menţionând doar că este un atribut cheie al suitei de sisteme de asistenţă şi protecţie, unul care va fi folosit în viitor pe robotaxi.

Un hacker însă a săpat mai adânc în codul unui Model 3 şi a aflat că aceasta urmărește o serie de parametri care sugerează că face parte din sistemul de monitorizare a atenției şoferului. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!