/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Platforma DA cere audierea șefilor MAI și SIS în Parlament, în legătură cu polițistul răpit

missing
08 octombrie 2020, ora 10:27

Fracțiunea Platforma DA cere convocarea Parlamentului și audierea în cadrului ședinței a șefului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) Pavel Voicu și a șefului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Alexandr Esaulenco. Anunțul a fost făcut de către deputații Alexandr Slusari și Dinu Plîngău, joi 8 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament. 

Deputații Platformei DA au prezentat trei documente. Dinu Plîngău a venit cu mai multe precizări și a spus că primul document reprezintă cererea de convocarea a ședinței Biroului permanent al Parlamentului pentru a fi stabilită data ședinței, al doilea document reprezintă moțiunea simplă asupra activității MAI, iar al treilea document ține de înaintarea unui vot de neîncredere șefului SIS.

„Sunt mai multe întrebări față de acești domni…Este un final tragic la toate jocurile ale lui Igor Dodon de a tranzacționa țara. Societatea a închis ochii la cedările unilaterale. Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost a cincea răpire. A jucat Igor Dodon cu focul și „daigralsea”. Acum ce urmează, niciun cetățean al Republicii Moldova nu se poate simți în siguranță. Este grav ceea ce se întâmplă. Pe cine a pornit dosar MAI, de ce Guvernul nu a anticipat aceste acțiuni. SIS după ce a filat opoziția și societatea civilă a identificat persoanele care a făcut aceasta. Vedem un „paralici” al instituțiilor statului. Nu este rost de adresat la președintele Igor Dodon pentru explicații, noi vom face acțiuni concrete. Sunt mecanismele parlamentare”, a declarat Alexandr Slusari.

Contactat de TV8, ministrul de Interne, Pavel Voicu, nu a răspuns la telefon. Am încercat să aflăm detalii și de la serviciul de presă al SIS, dar tot nimeni nu a răspuns la telefon. Nici purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean nu a răspuns la pentru a oferi o reacție.

Amintim că miercuri, 7 octombrie, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii polițistului din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale regiunii transnistrene.

Cazul a avut loc în ieri dimineața, când un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram