/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

/DOC/ Școli, magazine și piețe închise. Cod roșu, în Cimișlia în legătură cu răspândirea Covid-19

missing
09 octombrie 2020, ora 10:02

În raionul Cimișlia, a fost instituit codul de alertă roșu în legătură cu răspândirea noului coronavirus. O decizie în acest sense a fost adoptată de Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică Cimișlia din 8 octombrie. Astfel, a fost dispusă închiderea piețelor, frizeriilor și a saloanelor de frumusețe, iar în oraș, de luni, se închid și școlile și grădinițele.

Potrivit deciziei se interzice:

– aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane. Respectarea distanţei sociale/fizice de 1 (unu) metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice.
– aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 (şaizeci şi trei) ani, în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă
– aflarea pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracţii şi zone de agrement.

De asemenea, se interzice desfăşurarea activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta cinematografelor; organizării adunărilor și/sau evenimentelor în masa; organizării și desfășurării tuturor activităților cu caracter cultural sportive, precum și alte evenimente în spații închise; organizării ceremoniilor (nunți, cumătrii, omagieri, mese de pomenire, petreceri etc.) în orice instituție indiferent de statut public sau privat;

Se suspendă activitatea frizeriilor și saloanelor de frumusețe, cabinetelor cosmetologice; activității pieții din r. Cimișlia și tuturor piețelor din localitățile rurale (s. Selemet, s. Batîr, s. Sagaidac, s. Gura-Galbenei, s. Troițcoe); activității unităților de alimentație publică de stat și private cu permisiunea prestării serviciilor de catering; activității unităților comerciale care prestează servicii cu ridicata și comerțul cu amănuntul.

De asemenea, se sistează activitatea transportului interurban și urban, cu excepția transportului taxi (cu
condiția depunerii declarației pe proprie răspundere).

Totodată, este permisă activitatea stațiilor de alimentare cu produse petroliere și gaze, testare auto, reparații auto, spălătoriile auto, vulcanizare. De asemenea, se permite activitatea magazinelor de construcție în regim de livrare la domiciliu.

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus se apropie de 60 de mii de cazuri, iar numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 1 424. În raionul Cimișlia, până în prezent au fost înregistrate 19 decese. Sub supraveghere medicală sunt 684 de oameni infectați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram