/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Patru victime ale represiunilor politice vor beneficia de compensații de la Guvern

missing
13 octombrie 2020, ora 15:43

Patru victime ale represiunilor politice vor beneficia de compensații de la Guvern. Ministerul Finanțelor va aloca, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat, peste 647 de mii de lei pentru acordarea compensațiilor persoanelor supuse represiunilor politice. Este vorba despre mijloace acordate pentru patru persoane din raioanele Cimișlia, Ialoveni și Sângerei care au fost supuse represiunilor politice. Decizia a fost luată astăzi, la ședința cabinetului de miniștri.

Banii vor fi acordați autorităților publice locale.

Patru persoane fizice din raioanele Cimișlia, Ialoveni și Sângerei vor beneficia de compensații pentru valoarea averii confiscate, naționalizate sau scoase în orice mod din posesie”, a precizat ministrul Sergiu Pușcuță.

În total, în bugetul de stat pentru anul 2020 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de trei milioane de lei pentru achitarea compensațiilor victimelor represiunilor politice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram