Inspectoratul General al Poliției susține că serviciul divin care a avut astăzi loc la Catedrala Mitropolitană, de Hramul Chișinăului, a avut loc cu respectarea distanței sociale. În plus, polițiștii spun că și ulterior nu au fost încălcate normele epidemiologice pentru că fluxul de oameni a fost în trecere, dar nu permanent.

Aceasta deși în umeroase fotografii făcute la eveniment se vede clar numărul mare de oameni și faptul că nu toți au respectat distanța socială.

Într-un răspuns oferit pentru tv8.md, IGP menționează că dacă vor fi sesizate încălcări ale normelor de protecție, persoanele care nu vor respecta regulile epidemiologice vor fi sancționate.

În scuarul Catedralei a fost oficiat serviciul divin, în aer liber și cu respectarea distanței (între orele 08.00 și 10.00). Inclusiv celor prezenți le-au fost oferite măști și mănuși. Ulterior, la ora 11.00, a fost organizat un târg la care fluxul de persoane a fost în trecere și nu permanent. În cazul în care colegii mei vor sesiza abateri de la normele de protecție, respectivele persoane vor fi sancționate”, se spune în răspunsul IGP.

La evenimentul de lansare a Hramului Chișinăului au participat sute de oameni. Unii dintre ei, dar și dintre organizatori și oficialii care au fost la eveniment, au uitat de „codul roșu” de infectare cu virusul COVID-19 în Capitală.

/VIDEO.FOTO/ Hram pe timp de COVID. Participanții la ceremonii au uitat de „codul roșu” de infectări introdus de CNESP

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!