/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO.FOTO/ Hram pe timp de COVID. Participanții la ceremonii au uitat de „codul roșu” de infectări introdus de CNESP

missing
14 octombrie 2020, ora 13:19

Deși municipiul Chișinău înregistrează un număr foarte mare de infectări cu virusul COVID-19, iar Comisia Extraordinară de Sănătate Publică i-a atribuit „cod roșu”, astăzi Hramul orașului este organizat cu mare fast. La inaugurarea sărbătorii, care a avut loc în scuarul Catedralei Metropolitane din centrul Chișinăului, au participat sute de oameni. Autoritățile au antrenat în organizarea evenimentului atât copii, cât și persoane în vârstă, care se află în zona de risc, astfel, punându-i în pericol.

Participanții la eveniment și organizatorii au uitat de pandemie și nu respectat întocmai regula atât de solicitată de medici – distanța socială. De asemenea, polițiștii și carabinierii nu s-au implicat pentru a asigura respectarea normelor epidemiologice.

Foto: Viorica Tataru

Foto: Andrei Captarenco

 

Și candidatul la prezidențiale Igor Dodon, primarul orașului Ion Ceban și mitropolitul Vladimir au uitat de pandemie. Aceștia s-au înghesuit pe scările Catedralei, fără a respecta distanța socială. Mai mult, Dodon, așa cum s-a mai întâmplat, a luat în brațe un copil.

Foto: Andrei Captarenco

Am încercat să contactăm Agenția Națională pentru Sănătate Publică pentru un comentariu, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

De asemenea, am cerut o reacție de la Inspectoratul General al Poliției.

UPDATE! Într-un răspuns oferit pentru tv8.md, IGP menționează că dacă vor fi sesizate încălcări ale normelor de protecție, persoanele care nu vor respecta regulile epidemiologice vor fi sancționate.

Foto: Viorica Tataru

Foto: Viorica Tataru

Foto: Viorica Tataru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram