Ministerul Sănătății anunță că în Republica Moldova astăzi s-au înregistrat alte 652 cazuri noi de contaminare cu virusul COVID-19. Cazurile au fost depistate din cele 2477 de teste primare efectuate. Bilanțul îmbolnăvirii ajunge în țară la peste 65 de mii.

Cele mai multe cazuri sunt la Chișinău – 188, iar în regiunea transnistreană – peste 140 de cazuri noi.

De câteva zile se actuziează situația în raionul Edineț – 40 de cazuri doar astăzi”, a constatat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Constantin Rîmiș.

Din numărul total de cazuri, 43 sunt lucrători medicali: medici-19, asistenți medicali- 18, personal auxiliar-6.

Starea de sănătate a persoanelor infectate:  834– stare gravă (dintre care 39 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1476 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 465 persoane au fost tratate și externate. În total, 46 010 persoane au fost tratate de COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!