/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Decizia CSJ privind recursul lui Năstase privind deschiderea a 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului

missing
15 octombrie 2020, ora 08:54

După ce săptămână trecută, magistrații Curții Supreme de Justiție au admis recursul depus de Andrei Năstase, împotriva încheierii prin care a fost declarată inadmisibilă cererea sa de chemare în judecată a CEC,la 12 octombrie, CSJ a respins recursul lui Năstase împotriva încheierii Curții de Apel Chișinău, unde cauza a fost trimisă la rejudecare. Decizia se referă la decizia CEC de a deschise 42 de secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană

„Recursul depus de Andrei Năstase, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr se declară inadmisibil. Încheierea este irevocabilă”, se arată în decizia Curții.

Precizăm că Năstase a solicitat anularea parţială a Hotărârii CEC prin care s-a stabilit deschiderea a 42 secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), constatării încălcării Codului Electoral și obligarea CEC să modifice numărul de secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului.

CEC a decis la 26 septembrie deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și 42 pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram