După ce săptămână trecută, magistrații Curții Supreme de Justiție au admis recursul depus de Andrei Năstase, împotriva încheierii prin care a fost declarată inadmisibilă cererea sa de chemare în judecată a CEC,la 12 octombrie, CSJ a respins recursul lui Năstase împotriva încheierii Curții de Apel Chișinău, unde cauza a fost trimisă la rejudecare. Decizia se referă la decizia CEC de a deschise 42 de secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană

„Recursul depus de Andrei Năstase, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr se declară inadmisibil. Încheierea este irevocabilă”, se arată în decizia Curții.

Precizăm că Năstase a solicitat anularea parţială a Hotărârii CEC prin care s-a stabilit deschiderea a 42 secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), constatării încălcării Codului Electoral și obligarea CEC să modifice numărul de secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului.

CEC a decis la 26 septembrie deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și 42 pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!