/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ministrul Educației dojenește administrația locală pentru organizarea cu fast a Hramului. „Îndemn autoritățile să nu practice duble standarde”

missing
15 octombrie 2020, ora 13:26

Miminstrul Educației, Igor Șarov, critică autoritățile publice locale din municipiul Chișinău pentru aplicarea strandardelor duble în ceea ce privește pandemia de COVID-19. Pe de o parte, impune măsuri drastice în școli, iar pe de altă parte organizează cu fast Hramul orașului.

Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde: pe de-o parte să ia măsuri drastice în școli (care pot fi înțelese și care trebuie respectate), iar pe de alta, să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat din punctul de vedere al prevenției. E datoria mea să protejez și cadrele didactice, motiv pentru care nu doresc ca din cauza unor evenimente publice incomplet sau insuficient pregătite și organizate, să avem focare de infecție în instituțiile de învățământ”, susține Igor Șarov.

Totodată, ministrul a atras atenția părinților asupra necesității de a respecta normele epidemiologice.

Vreau însă să insist asupra obligației fiecăruia de a se proteja și de a-i proteja pe cei din jur. În contextul pandemiei, vreau să reamintesc importanța părinților în viața școlii: părinți infectați înseamnă o mare probabilitate de a avea copii infectați, iar asta duce la instituții de învățământ închise sau luarea deciziei neplăcute de a purta masca pe tot parcursul zilei la școală, ceea ce produce, evident, un disconfort”, a menționat ministrul.

Amintim că ieri autoritățile municipale au organizat cu mare fast Hramul orașului Chișinău. La evenimentul de lansare au participat sute de oameni, unii uitând de distanța socială. Și organizatorii nu respectat întocmai recomandările medicilor.

/VIDEO.FOTO/ Hram pe timp de COVID. Participanții la ceremonii au uitat de „codul roșu” de infectări introdus de CNESP

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram