Dacă Andrei Năstase va accede în turul doi, atunci Maia Sandu îl va susține. Cu toate acestea, cetățenii trebuie să decidă singuri cine va lupta în turul doi cu Igor Dodon. Declarația a fost oferită de Maia Sandu, în cadrul emisiunii «Пятница с Анатолием Голя» de la RTR Moldova.

„Întotdeauna am vorbit despre faptul că trebuie să eliberăm țara de conducătorii care fură, de oamenii corupți. De aceea, întotdeauna am spus că acel candidat care are cele mai mari șanse trebuie să lupte cu Dodon în turul doi. Dar vom vedea cine are cele mai mari șanse după primul tur. În cazul de față contează votul cetățenilor, astfel ei sunt cei care vor decide cine trebuie să meargă în turul doi. Dacă domnul Năstase va ieși în turul doi, atunci eu am să-l susțin. Am spus dintotdeauna acest lucru”, a declarat Maia Sandu în timpul emisiunii.

În același timp, lidera PAS a menționat că în această campanie electorală unicul concurent pentru ea este Igor Dodon.

Amintim că, liderul Platformei DA și candidatul la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Andrei Năstase, i-a sugerat președintei PAS, Maia Sandu, să se retragă din cursa pentru fotoliul de președinte în favoarea lui. Năstase a amintit că la precedentul scrutin prezidențial, în 2016, el s-a retras în favoarea lui Sandu.

Alegerile prezidențiale urmează să aibă loc pe 1 noiembrie. Pentru acest scrutin s-au înscris opt candidați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!