Angajații pieței din orașul Hâncești au fost surprinși astăzi că poartă veste roșii cu inscripția „Președinte responsabil”, care este sloganul candidatului Igor Dodon, și cu chipiuri de aceeași culoare, în plină campanie electorală. Potrivit internauților, aceștia ar fi fost obligați să poarte aceste accesorii, altfel nu vor fi lăsați să-și vândă marfa. Și fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, susține că aceștia ar fi fost presați de reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor să le îmbrace.

Din imaginile postate pe internet se vede că aproape toți vânzătorii sunt îmbrăcați în veste roșii și poartă chipiuri de aceeași culoare.

La Hâncești socialiștii utilizează resursele administrative pe față. La piață au fost distribuite geci și chipiuri cu steluță și mulți vânzători au fost presați de ANSA să le îmbrace, în caz contrar nu vor putea vinde producția (în special hala de carne și lapte)”, a scris Olesea Stamate pe Facebook.

Foto: Facebook/Olesea Stamate

Foto: Facebook/Olesea Stamate

Foto: Facebook/Olesea Stamate

Contactat de tv8.md, directorul ANSA, Vladislav Cotici, susține că nu cunoaște aceste informații, dar că instituția va reveni cu o reacție. „Avem serviciile teritoriale ANSA la Hâncești, nu cunosc au fost comise ceva sau nu au fost. O să ne documentăm și o să vedem ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Cotici.

Am solicitat o reacție de la echipa candidatului independent Igor Dodon, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

Echipa lui Dodon, despre incidentul de la Hâncești: „A purta sau nu haine cu simbolica oricărui candidat la scrutin este un drept”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!