144 de elevi și 127 de profesori din orașul Chișinău sunt bolnavi de COVID-19. În grădinițe, trei copii și 21 de angajați sunt infectați cu noul coronavirus. Datele au fost prezentate de către șefa Direcției educația a Primăriei Chișinău Angela Cutasevici.

Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ este următoarea, elevi bolnavi – 144, în autoizolare – 2 238. Cadre didactice confirmate pozitiv sunt 127, în autoizolare – 65. Cadre nedidactice – 20 confirmate pozitiv, în autoizolare – 13.

În instituțiile de învățământ primar și secundar sunt în carantină elevi din 89 de clase, dintre care, 14 sunt din instituțiile private. 1 738 de elevi din aceste clase continuă procesul educațional online, inclusiv 230 de elevi din instituțiile private.

Cazuri noi consecutive de infecție, în rândul elevilor, din clasele aflate în autoizolare nu au fost înregistrate. Elevii din 153 de clase, din 68 de instituții, s-au reîntors la studii. Nici o instituție nu se află în întregime în carantină.

În grădinițe sunt trei copii infectați cu noul coronavirus, în autoizolare – 109. 21 de angajați sunt bolnavi cu COVID-19, în autoizolare se află 20. 12 cadre didactice au fost testate pozitiv, iar șapte se află în autoizolare.

În autoizolare au fost plasați copii din patru grădinițe, din patru grupe. Săptămâna trecută au revenit din autoizolare două grupe.

Situația epidemiologică în Chișinău – ALARMANTĂ! Șefa Direcției sănătate: „Pronosticul este din păcate nefavorabil”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!