Situația epidemiologică prin COVID-19 în municipiul Chișinău rămâne a fi alarmantă. Numărul cazurilor de îmbolnăviri este în creștere și pronosticul este din păcate nefavorabil, chiar dacă în zilele de odihnă am avut mai puține cazuri înregistrate. Despre aceasta a declarat șefa Direcţiei generale asistenţă socială și sănătate a Primăriei Chișinău Tatiana Bucearschi.

Funcționara a spus că în municipiul Chișinău rămâne gradul de alertă Cod roșu. După numărul de cazuri înregistrate în suburbii, pe primul loc este orașul Durlești, al doilea Trușeni și al treilea Stăuceni și Băcioi.

„Situația în spitalele municipale este următoarea, din 1 022 de paturi destinate pacienților infectați cu COVID-19, 781 sunt ocupate. Din numărul acestora, în stare extrem de gravă sunt 143 de pacienți, 257 – stare gravă, iar 439 – stare medie. Peste 18 mii de pacienți se tratează la domiciliu”, a spus Tatiana Bucearschi.

Șefa Direcției sănătate a mai ținut să menționeze că spitalele municipale sunt pregătite cu echipamente, medicamente antivirale și mijloace de protecție. „Continuăm să dotăm spitalele care au deschis locuri suplimentare”, a declarat Tatiana Bucearschi.

Până la această oră, în municipiul Chișinău, 29 390 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate. 20 193 de pacienți s-au vindecat, iar 549 au decedat. Sub supravegherea medicilor se află 7 826.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 67 050, iar celor decedați la 1 584. În total, 47 842 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în școlile și grădinițele din Chișinău. 144 de elevi – testați pozitiv

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!