/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC VIDEO/ Deputatul Iurie Reniță și Octavian Țîcu, candidatul PUN la alegerile prezidențiale: „Noi probe documentare cu implicarea socialiștilor lui Dodon în operațiunea Bahamas”

missing
20 octombrie 2020, ora 10:02

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Iurie Reniță și Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie au prezentat, marți 20 octombrie, noi probe privind dosarul inițiat pentru spălare de bani din Bahamas prin intermediul firmei „Exclusiv Media” ce aparține socialistului Corneliu Furculiță. 

Deputatul Iurie Reniță și candidatul PUN la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, nume noi din dosarul „Bahamas” – Maxim Lebedinschi, Petru Corduneanu și Vadim Filip, care, potrivit celor doi politicieni, ar fi persoane apropiate PSRM-ului și lui Igor Dodon.

Iurie Reniță, deputat blocul ACUM: „În declarația de avere a lui Corneliu Furculiță nu se regăsește această sumă de împrumut. El a considerat că nu e cazul să declare, deși era deputat și era obligat să declare acei bani. Procuratura Generală nu a dat curs și nu a examinat cele 29 de persoane socialiste implicate în această operațiune de spălare a banilor. Colegul lui Furculiță, Maxim Lebedinschi ia un împrumut de la același faimos SRL – de 260 de mii de lei, apoi de 200 de mii de lei și al treilea împrumut – de 500 de mii de lei. Și în declarația de avere nu este specificat niciun cuvânt despre acest împrumut de aproape un milion de lei. Conform informației de care dispunem demonstrază cât de lașă este guvernarea lui Dodon. Dosarul Bahamas și dosarul faimoasei sacoșe trebuie să fie unul și același dosar, nu divizate.”

Octavian Țîcu, candidat PUN: „Dosarul Bahamas ne relevă două aspecte importante. Primul aspect – influența profundă pe care o are Serviciul de Securitate al Rusiei asupra Moldovei. CNA nu a declanșat o urmărire penală. Asta este fața guvernării pe care o avem. Petru Corduneanu figurant important în dosarul 7 aprilie 2009 a contractat de la „Exclusiv Media” SRL 500.000 lei, pe care nu i-a declarat în declarația de avere. Corduneanu a ajuns general și șeful SPPS, iar Corduneanu execută ordinele lui Dodon. Următorul cetățean implicat în această schemă este Vadim Filipov, membru CEC, fiul președintelui raionului Dubăsari. Vadim Filipov a contractat un împrumul de 500 de mii de lei și a uitat să declarea acest împrumut în declarația de avere. Asta este fața guvernării pe care o avem.”

Petru Corduneanu

Vadim Filipov

Potrivit lui Reniță și Țîcu, Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco, Maxim Lebedinschi, Petru Burduja trebuie trași la răspundere pentru fals în declarațiile de avere.

Anterior, Iurie Reniță a prezentat mai multe documente care confirmă că cei patru deputați PSRM au primit împrumuturi din banii veniți din Bahamas, fără a le indica în declarațiile de venit depuse la Autoritatea Națională pentru Integritate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram