/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/INFOGRAFIC/ Promisiuni deșarte? Angajamentele candidaților la prezidențiale care depășesc atribuțiile șefului statului

missing
21 octombrie 2020, ora 15:25

În ajunul alegerilor prezidențiale, candidații se întrec în promisiuni, or, precum remarcă și reprezentanții Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, angajamentele electorale ale acestora sunt mai curând specifice unui stat prezidențial, iar în unele cazuri acestea reflectă trăsături tipice unui regim în care practic toate domeniile de dezvoltare ale statului depind de președinte, de la salarii, pensii și indemnizații la naștere, până la terenuri de joacă, iluminat stradal și apeduct în sate și orașe. Pentru a aduce mai multă claritate, vă prezentăm care de fapt sunt atribuțiile șefului statului și cum acestea se bat cap în cap cu promisiunile candidaților. 

După ce ați făcut cunoștință cu atribuțiile de bază ale președintelui, vă prezentăm promisiunile făcute de fiecare candidat în parte, care nu pot fi îndeplinite de către un șef de stat. Excepție face candidatul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu. Potrivit Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, programul electoral al acestuia se pliază exact pe mandatul constituțional atribuit președintelui.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram