/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

De alegeri, ANTA va verifica mașinile pentru a evita transportarea organizată a alegătorilor

missing
27 octombrie 2020, ora 13:32

Agenția Națională Transport Auto va monitoriza traseele din țară în ziua alegerilor prezidențiale astfel încât să nu existe cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare. Angajații ANSA vor asigura procesul de monitorizare și control în trafic a unităților de transport pe 1 noiembrie.

De asemenea, ANTA îndeamnă operatorii de transport rutier și persoanele fizice,  care au mașini cu capacitate de transportare mai mare de 8 persoane, să respecte cu strictețe prevederile hotărârii Comisiei Electorale Centrale, care interzice transportarea organizată a alegătorilor la urne.

Pe data de 01 noiembrie 2020, ziua alegerilor prezidențiale, se permite deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane și a transportului rutier de persoane prin curse regulate

La alegerile parlamentare din 2019, în mass-media au apărut mai multe fotografii și înregistrări video cum cetățenii din diferite regiuni ale Moldovei ar fi fost obligați să-și exercite votul și ar fi aduși organizați la secțiile de votare. De asemenea, la alegerile locale din 2018 au fost sesizate cazuri de transportare organizată a cetățenilor la secțiile de vot.

Transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot, interzisă. Decizia luată de CEC

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram