Agenția Națională Transport Auto va monitoriza traseele din țară în ziua alegerilor prezidențiale astfel încât să nu existe cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare. Angajații ANSA vor asigura procesul de monitorizare și control în trafic a unităților de transport pe 1 noiembrie.

De asemenea, ANTA îndeamnă operatorii de transport rutier și persoanele fizice,  care au mașini cu capacitate de transportare mai mare de 8 persoane, să respecte cu strictețe prevederile hotărârii Comisiei Electorale Centrale, care interzice transportarea organizată a alegătorilor la urne.

Pe data de 01 noiembrie 2020, ziua alegerilor prezidențiale, se permite deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane și a transportului rutier de persoane prin curse regulate

La alegerile parlamentare din 2019, în mass-media au apărut mai multe fotografii și înregistrări video cum cetățenii din diferite regiuni ale Moldovei ar fi fost obligați să-și exercite votul și ar fi aduși organizați la secțiile de votare. De asemenea, la alegerile locale din 2018 au fost sesizate cazuri de transportare organizată a cetățenilor la secțiile de vot.

Transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot, interzisă. Decizia luată de CEC

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!