În timp ce Maia Sandu îl aștepta pe Igor Dodon la dezbaterea națională, acesta se ruga la Mănăstirea Hâncu. Cel puțin asta a anunțat candidatul independent la funcția de președinte pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi, de dimineață, împreună cu soția, am asistat la Liturghia oficiată la Mănăstirea Hâncu, care împreună cu credincioșii ortodocși din întreaga lume, o prăznuieşte pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. La această mănăstire se păstrează o părticică din moaștele Sfintei Parascheva. Îi felicit pe toți credincioșii ortodocși cu ocazia sărbătorii Preacuvioasei, care este considerată ocrotitoarea Moldovei și apără țara noastră de necazuri și nenorociri, iar locuitorilor le dăruiește liniște sufletească și bunăstare”, a scris Igor Dodon pe pagina sa.

Precizăm că, Igor Dodon nu a venit la dezbaterea națională lansată de Maia Sandu, care a fost preconizată pentru astăzi, 27 octombrie. La dezbatere aveau să fie discutate mai multe probleme legate de viața social-politică și economică din țară. Prin urmare, lidera PAS a urcat singură la tribună.

„Din păcate, Igor Dodon după patru ani de mandat, refuză să vină și să vorbească cu cetățenii, refuză să răspundă la întrebări importante. Astăzi ne-am dorit o dezbatere pe teme economice, pentru că economia înseamnă bunăstare, locuri de muncă, salarii bune”, a menționat Maia Sandu

Amintim că, pe 9 octombrie, Maia Sandu a lansat o invitație pentru Igor Dodon, îndemnându-l să participe la o dezbatere publică.

„Îl chem pe candidatul Igor Dodon la o dezbatere publică, în perioada 26-30 octombrie. Cetățenii au dreptul să cunoască ce a făcut președintele, în ultimii patru ani, pentru ei. Să răspundă la întrebările oamenilor”, a menționat Maia Sandu în cadrul unui mesaj video.

Ulterior, Igor Dodon a declarat că nu-și schimbă decizia privind participarea la dezbaterile electorale. Astfel, acesta a respins invitația lansată de Maia Sandu.

„Noi am spus foarte clar la începutul campaniei electorale. Nu contează cine, nu dau nume candidaților. Noi nu participăm în dezbateri electorale, până pe 1 noiembrie”, a declarat candidatul la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, în cadrul rubricii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

„Noi preferăm să avem dialog cu cetățenii, eu în fiecare zi am 10-12 întrevederi. Eu prefer aceste discuții. Le dau posibilitatea oponenților să dueleze între ei, la orice televiziune. Lasă-i să meargă să arate cât sunt de pregătiți, cât sunt de nepregătiți. Toate televiziunile sunt ale lor. Nu au decât. Mergeți la emisiuni și arătați ce puteți”, a adăugat Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!