/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Intoxicațiile cu ciuperci continuă. Câți copii au ajuns la spital și ce recomandări au specialiștii

missing
28 octombrie 2020, ora 17:27

14 copii s-au intoxicat cu ciuperci de la începutul acestei luni și ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, anunță Institutul Mamei și Copilului.

„Intoxicaţia cu ciuperci reprezintă o urgenţă medicală, şi rapiditatea în stabilirea diagnosticului şi instituirea tratamentului – pot salva viaţa bolnavului. În special copiii prezintă un grup vulnerabil, expus unui risc sporit de îmbolnăvire, datorită particularităților de vârstă, alimentație, igienă personală”, spun specialiștii.

Pentru a evita intoxicațiile cu ciuperci, medicii recomandă respectarea câtorva reguli:

• Nu consumaţi sau degustaţi, ciupercile care nu le cunoaşteţi sau care vă provoacă suspiciune;
• Nu procuraţi ciuperci din locuri neautorizate;
• Nu colectaţi ciupercile, chiar şi cele comestibile cunoscute, din parcurile orăşeneşti, din vecinătatea drumurilor şi căilor ferate, de la gunoişti;
• Nu implicaţi în procesul de colectare copiii;
• Limitaţi consumul ciupercilor în raţia alimentară a copiilor;
• Spălaţi bine şi fierbeţi ciupercile în 2-3 ape, câte 10-15 minute;
• Nu conservaţi ciupercile în condiţii casnice prin ermetizare.

Primele simptome de intoxicaţie ce se manifestă prin slăbiciune, grețuri, vomă, dureri abdominale, amețeli, tulburări de vedere sau halucinații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram