Inspectoratul Național al Poliției efectuează acțiuni de urmărire pe mai multe cazuri de presupuse cazuri de corupere a alegătorilor. Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, susține că instituția a fost sesizată de reprezentantul unui concurent electoral, dar și de investigațiile făcute de o instituție media. Astfel, sunt în efectuate urmăriri în trei cazuri.

Am fost sesizați privind bănuaia rezonabilă că terțe persoane urmează să întreprindă acțiuni pentru determinarea alegătorilor să își exercite dreptul electoral în favoarea unui anumit candidat. Instrumentăm și două cazuri de bănuială rezonabilă de corupere electorală prin donare de bunuri”, a anunțat Maxian.

Totodată, polițiștii anunță că un membru al unei secții de votare ar fi înaintat cerere de retragere a calității de membru, însă persoana în cauză susține că nu a făcut așa ceva și pe document nu se află semnătura lui.

În perioada campaniei electorale, polițiștii au depistat numeroase încălcări atât ale regulilor electorale, cât și a măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19. Au fost depistate peste 50 de cazuri de plasare a afișelor electorale în alte locuri decât cele prestabilite, în 24 de cazuri au fost încălcate măsurile de prevenire și combatere a infecției COVID-19: nu au fost respectate la întrunirile la întrunirile electorale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!