/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Polițiștii anchetează câteva cazuri de presupusă corupere a alegătorilor

missing
30 octombrie 2020, ora 11:37

Inspectoratul Național al Poliției efectuează acțiuni de urmărire pe mai multe cazuri de presupuse cazuri de corupere a alegătorilor. Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, susține că instituția a fost sesizată de reprezentantul unui concurent electoral, dar și de investigațiile făcute de o instituție media. Astfel, sunt în efectuate urmăriri în trei cazuri.

Am fost sesizați privind bănuaia rezonabilă că terțe persoane urmează să întreprindă acțiuni pentru determinarea alegătorilor să își exercite dreptul electoral în favoarea unui anumit candidat. Instrumentăm și două cazuri de bănuială rezonabilă de corupere electorală prin donare de bunuri”, a anunțat Maxian.

Totodată, polițiștii anunță că un membru al unei secții de votare ar fi înaintat cerere de retragere a calității de membru, însă persoana în cauză susține că nu a făcut așa ceva și pe document nu se află semnătura lui.

În perioada campaniei electorale, polițiștii au depistat numeroase încălcări atât ale regulilor electorale, cât și a măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19. Au fost depistate peste 50 de cazuri de plasare a afișelor electorale în alte locuri decât cele prestabilite, în 24 de cazuri au fost încălcate măsurile de prevenire și combatere a infecției COVID-19: nu au fost respectate la întrunirile la întrunirile electorale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram