/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Candu, despre „nefericitele” plecări din „Pro-Moldova”: „Dodon își asigură o majoritate parlamentară”

30 octombrie 2020, ora 15:50

Liderul grupului parlamentar „Pro-Moldova” este de părere că în timp ce toți se axează pe alegerile prezidențiale, în legislativ se creează o majoritate, coordonată de Igor Dodon. Potrivit lui Andrian Candu, Igor Dodon încearcă astfel să se asigure că, în caz de pierdere alegerile prezidențiale, are o susținere în Parlament.

Într-o intervenție live pe Facebook, liderul „Pro-Moldova” s-a referit și la ultimele plecări ale deputaților din fracțiunea pe care o conduce. Andrian Candu a spus că în turul doi al alegerilor prezidențiale va fi clar care a fost scopul acestor plecări.

„În momentul în care vedem candidați care se confruntă la dezbateri, în Parlament se fac tot feluri de aranjamente și se fac tot felul de majorități… fără să intru prea mult în detalii, inclusiv în privința mișcărilor care se fac din partide în partide, inclusiv nefericitele plecări de la Pro-Moldova, care se vor lămuri, mai ales după turul doi al alegerilor prezidențiale”, a spus politicianul.

De asemenea, Andrian Candu a spus că este gata să-și depună mandatul de deputat dacă va vedea o majoritate „clădită” de către Igor Dodon.

Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție.

Grupul parlamentar Pro-Moldova, recent format, a rămas astăzi fără încă un deputat. Parlamentarul Corneliu Padnevici a anunțat că părăsește fracțiunea și își va continua activitatea în calitate de deputat neafiliat.

Anterior din Pro-Moldova au plecat deputații Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc, Ruxanda Glavan și Elenora Graur. Actualmente, din grupul Pro-Moldova mai fac parte Andrian Candu, Efrosinia Grețu, Vladimir Cebotari și Oleg Sîrbu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram