/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Ziua tăcerii”: Astăzi și mâine este interzisă agitația electorală

missing
31 octombrie 2020, ora 07:05

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale de mâine s-a finalizat. Astăzi este ziua tăcerii, iar concurenții electorali la funcția de Președinte al Republicii Moldova nu mai pot face agitație electorală.

Legislația electorală prevede că agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. În aceste zile nu este permisă nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

Interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe internet şi pe afişele expuse anterior.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale astăzi și mâine de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 15 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau concurentului electoral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram