/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Cum vor vota persoanele are prezintă simptome sau sunt infectate cu virusul COVID-19

missing
01 noiembrie 2020, ora 07:11

Alegerile de astăzi desfășură diferit, iar secțiile de vot lucra într-un regim special. Astfel, trebuie să fie respectate regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19. În aceste condiții, persoanele care atestă simptome de COVID-19 vor vota într-un loc special amenajat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Potrivit informațiilor, în secțiile de vot este amenajată o urnă, o cabină de vot și o masă pentru verificarea în listele de vot aparte, încât să nu intre în contact cu alți cetățeni.

De asemenea, alți alegători, care nu se pot deplasa la secții, fiind pozitivi la Covid-19, vor putea vota și de acasă, iar buletinul de vot urmează să fie adus de o echipă mobilă bine echipată.

Anterior, CEC a anunțat că pentru alegerile de azi au fost achiziționate și echipamente de protecție în scopul protejării tuturor participanților la procesul electoral pentru toate cele 2143 de secții de votare deschise și anume:

peste 585 de mii de măști;
peste 320 mii de perechi de mănuși;
circa 27 mii de litri de soluție dezinfectantă pentru mâini;
peste 14500 litri de soluție dezinfectantă de suprafețe;
peste 62 mii de viziere; 2300 de termometre;
circa 13 mii de costume de protecție;
3 milioane de măști de protecție pentru toți alegătorii care se vor prezenta la secția de votare.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie curent, iar alegătorii își pot exercita dreptul la vot începând cu ora 7:00 și până la ora 21:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram