Comisia Electorală Centrală susține un brieging de presă. Președintele CEC susține că până la ora 8:00 nu au fost raportate încălcări și incidente la secțiile de votare deschise pe teritoriul R. Moldova.

Dorin Cimil, președinte CEC:Au fost deschise 2134 de secții de votare. 2004 pe teritoriul R. Moldova. În cele 42 de secții de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului procesul de votare a început fără incidente majore. Chemăm la calm localnicii. Au fost tipărite peste 3 milioane de buletine de vot. Cei care prezintă simptome COVID-19 pot solicita urna. Sunt așteptați peste 43 de mii de tineri care vor vota pentru prima oară.”

Astăzi în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale directe. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la 21:00. În acest an, alegerile se vor desfășura diferit, fiind impuse mai multe reguli. Astfel, fiecare alegător trebuie să poarte o mască și să aibă pixul propriu pentru a putea semna.

Totodată, astăzi este interzisă agitația electorală.

/VIDEO/ Spirite încinse la Varnița: Un grup de veterani cer teste COVID-19 de la oameni care vin din stânga Nistrului

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!